Logo van Sociaal Wijkbeheerder

Heeft u te maken met woonfraude?

Recherche Sociaal wijkbeheerder

Het rechercheteam van Sociaal Wijkbeheerder helpt woningcorporaties bij het tegengaan van woonfraude.

Woonfraude komt door krapte op de woningmarkt steeds vaker voor en het aanpakken van woonfraude kost uw organisatie steeds meer geld. Vaak is het moeilijk om een overtuigend dossier op te bouwen en wordt het probleem niet verholpen.

Het aanpakken van woonfraude

De rechercheurs van Sociaal Wijkbeheerder kunnen u ondersteunen bij het aanpakken van woonfraude. Sociaal Wijkbeheerder heeft namelijk toegang tot ruim 400 database waarin wij kunnen achter halen wie feitelijk wel of niet in een bepaalde woning woont of als huurder geregistreerd staat. Indien blijkt dat er ongeoorloofd wonen plaatsvindt, kan het rechercheteam van Sociaal Wijkbeheerder in actie komen.

Compleet onderzoeksverslag

Sociaal Wijkbeheerder bouwt een dossier op en maakt deze compleet met observatieverslagen, getuigenverslagen en een confronterend gesprek met de huurder. Aan het eind van het onderzoek verzorgen wij voor u een compleet onderzoeksverslag dat u bij een gerechtelijke procedure als bewijsstuk voor woonfraude kunt indienen.

Door met Sociaal Wijkbeheerder samen te werken bespaart u niet alleen tijd en geld, u kunt ook de gemaakte kosten op de huurder verhalen. Op onze pagina kosten kunt u hier meer over lezen.

Wilt u meer informatie of wilt u eens van gedachten wisselen over de mogelijkheden voor uw corporatie op het gebied van woonfraude? Neem dan contact op voor een adviesgesprek of het maken van een afspraak.

Adviesgesprek aanvragen